Pensioenfederatie publiceert servicedocument transitiecommunicatie

Om pensioenfondsen te helpen bij het informeren van hun deelnemers over de wijziging van de pensioenregeling, heeft de Pensioenfederatie het servicedocument Transitiecommunicatie opgesteld. Het document bevat een duiding van de wet- en regelgeving en geeft praktische handreikingen voor de wijze waarop een pensioenfonds kan voldoen aan wet- en regelgeving rondom transitiecommunicatie.

In verband met de overgang van de huidige naar een nieuwe pensioenregeling die voldoet aan de Wet toekomst pensioenen (hierna Wtp), gelden specifieke wettelijke informatieverplichtingen: de ‘transitiecommunicatie’. In de wet staat wanneer deze informatie moet worden verstrekt of beschikbaar gesteld en welke informatie de verschillende belanghebbenden moeten ontvangen of kunnen bekijken. 

Het servicedocument Transitiecommunicatie is gebaseerd op de huidige kennis van en ervaring met de Wtp en de lagere regelgeving. De Pensioenfederatie past het document aan als er relevante wijzigingen zijn in wet- en regelgeving, of als ervaringen uit de praktijk daar aanleiding toe geven.

Op de pagina Communicatie tijdens de transitie is meer informatie over de transitiecommunicatie te vinden.