Beantwoording Kamervragen Kandoor

Minister Van Hijum heeft Kamervragen van het lid Joseph beantwoord over de sluiting van online geldvraagbaak Kandoor. Aanleiding van de Kamervragen is berichtgeving in de Volkskrant van 20 juli 2024.

In de beantwoording benadrukt de minister dat pensioenuitvoerders zich op dit moment voorbereiden op de vragen van deelnemers over wat de pensioentransitie voor hun eigen pensioen betekent. Dat doen zij niet alleen op basis van het wettelijk kader, maar ook aan de hand van hun eigen inzichten in behoeften van verschillende deelnemersgroepen. Om te zorgen voor heldere en consistente communicatie door zowel de overheid als de pensioenuitvoerders en sociale partners, is er een uitgebreide meerjarige communicatiestrategie. In deze strategie wordt steeds verwezen naar Pensioenduidelijkheid.nl.

De minister heeft aangegeven dat hij samen met de pensioensector wil verkennen in hoeverre het zinvol is om, op basis van de kennis en ervaring van Kandoor, tot aanvullende dienstverlening te komen voor deelnemers met vragen over hun pensioen.